Didgeridoo Toonsoort B

Didgeridoo Toonsoort B

Een didgeridoo in de toonhoogte B betekent dat de basistoon of grondtoon van het instrument de noot B is. Hier zijn enkele kenmerken van een didgeridoo in de toonsoort B:

Basistoon:
De toonsoort B geeft aan dat de belangrijkste resonante toon, ofwel de basistoon, van de didgeridoo B is. Dit bepaalt de toonhoogte van de drone-achtige klanken die het instrument produceert.

Toonsoort B is een relatief lage toonsoort voor een Didgeridoo. Een diepe sound. Veel gebruikt binnen soundhealing en (plant)ceremonies. 

Frequentie en Resonantie:
De lengte en diameter van de didgeridoo bepalen de frequentie van de basistoon. Voor een didgeridoo in B zal de resonantiefrequentie overeenkomen met de noot B. Doorgaans zijn B didgeridoo’s langer en/of met meer volume inhoud.

Mogelijkheden voor Samenspel:
Didgeridoos in B kunnen goed samengaan met andere instrumenten in de toonsoort B. Een didgeridoo in B laat zich ook goed combineren met een D of met een Shruti box in het D mineur akkoord (D F# A).

6. Geschikt voor Diverse Muziekgenres:
De toonsoort B biedt een rijke klankkleur en is geschikt voor diverse muziekgenres. Het kan gebruikt worden in zowel traditionele Aboriginal-muziek als moderne muziekstijlen. De B sound is een diepere sound. Heel fijn voor soundhealing.

Geen producten gevonden die aan je zoekcriteria voldoen.