AAA Didgeridoo [Voorbeeld]

 8.888,00

Voorbeeld

Voorbeeld is een slanke elegante hardhouten Eucalyptus didgeridoo (Bloodwood/Redwood).

Loepzuiver geluid getuned op 100% C2 (bij 440Hz). Zuivere toon en perfect om mee samen te spelen met andere instrumenten en muzikanten.

Een degelijke strakke didge uit Australië die er ook mag zijn om ‘haar’ uiterlijk.

Zowel geschikt voor beginners als voor gevorderden. Onderstaand een geluidsfragment en een video met uitleg over deze didgeridoo.

Geluidsfragment en video volgen.

Voorbeeld is een zware (4,1 kg) robuuste hardhouten Eucalyptus didgeridoo (Bloodwood/Redwood). Bijzonder al om vast te mogen houden. Toen ik deze didge uit Australië heb opgeknapt en er een mondstuk op kwam, zie ik “Wow…! A beast!”. En vanaf dat moment noemde ik heb Beast. Later heeft hij de kaart en dus ook de naam Father of the sky gekregen. Maar voor mij blijft het Beast ;-).

Ondanks zijn zware diepe geluid ook is zijn toonhoogte een mooie zuivere en veilige Cis (C#2). Speelt dus goed moet instrumenten samen. Zowel geschikt voor beginners als voor gevorderden. Onderstaand een geluidsfragment en een video met uitleg over deze didgeridoo.

 

  • Houtsoort Bloodwood / Redwood Eucalyptus
  • Houtsoort Nederlandse Iep
  • Herkomst Australië
  • Toonhoogte  C#2 (bij 440 Hz)
  • Gewicht 4,1 kg
  • Lengte 135 cm
  • Dikte onderkant buitenzijde: 11,5, binnenzijde 9,5 cm
  • Dikte bovenkant buitenzijde: 7 cm
  • Mondstuk variabel ca 28 mm

Deze didgeridoo heeft zijn eigen Aboriginal Dreamtime kaart “Father of the sky”. De kaart en bijhorende tekst worden meegeleverd.

Afwerking

Deze didgeridoo is met erg veel zorg gemaakt en afgewerkt door een Zeeuwse didgeridoo bouwer. Het art werk is met de hand vervaardigd. Hij is mooi gelakt, dus goed beschermd.  Ook de binnenkant is enkele keren gelakt voor de hygiëne en het geluid.

De binnenzijde is afgewerkt met harde lak op epoxy basis. De buitenzijde is fijn geschuurd en afgelakt.

Erg mooi bewerkt met aboriginal art. Van binnen geschuurd, gereinigd en voorzien van dunne laag harde lak op epoxy basis voor de hygiëne en het geluid. Echt een sacred didge die je in je handen hebt.

Herkomst

Gemaakt van een Nederlandse Zeeuwse Iep. Jaren gedroogd, nauwkeurig gesplitst (naad is nagenoeg niet zichtbaar) en vervolgens met traditioneel handgereedschap uitgehold. Een zeer lichte didgeridoo voor dit formaat (zie bovenstaand). Luister het geluidsfragment om te voelen of deze bij je past.

Deze didgeridoo komt uit een serie van zo’n 20 halffabrikaat didgeridoo’s die ik van een Zeeuwse bouwer heb mogen overnemen om af te maken en vervolgens de juiste didgeridoo speler te vinden.

Geïmporteerd vanuit Australië.

Mondstuk

De didge bevat een zeer solide black-wax mondstuk wat erg fijn speelt. De black-wax is een mengeling van harde en zachte, bruine en zwarte wax soorten. Een soort “geheim recept”. Het resultaat is zeer solide wax, droogt niet uit en kan zelfs tegen een licht stootje.

Uitverkocht

Categorie:

Beschrijving

.