Didgeridoo Patience

 650,00

Didgeridoo Patience

Patience is een “Deep didge”. Ook wel Ceremonie didgeridoo genoemd. Dit vanwege de lengte, grote inhoud, dunne wand (ca 5mm) en geen vernauwingen. Resultaat is een diepe pure zuivere aardse galmende klank.

Geluidsfragment

 

  • Houtsoort: Nederlandse Iep.
  • Toonhoogte: B1 (100% op 432 Hz)
  • Gewicht 2,08 kg (extreem licht en dunne wand)
  • Lengte 163 cm.
  • Dikte onder 8 cm, boven 6 cm
  • Mondstuk variabel ca 27 mm

 

Deze didgeridoo heeft zijn eigen Aboriginal Dreamtime kaart “Women’s Wisdom”. De kaart en bijhorende tekst worden meegeleverd.

Afwerking

Puur en mild afgewerkt. Er zijn zeer dunne laklagen gebruikt zijn. Voor zowel de binnenkant als de buitenkant. De binnenkant is twee keer gelakt voor de hygiëne en het geluid. De buitenkant is mat gelakt, puur voor bescherming van het hout, maar eigenlijk niet te zien. Voor je gevoel heb je onbehandeld puur hout in je handen.

Herkomst

Gemaakt van een Nederlandse Zeeuwse Iep. Jaren gedroogd, nauwkeurig gesplitst (naad is nagenoeg niet zichtbaar) en vervolgens met traditioneel handgereedschap uitgehold. Een zeer lichte didgeridoo voor dit formaat (zie bovenstaand). Luister het geluidsfragment om te voelen of deze bij je past.

Deze didgeridoo komt uit een serie van zo’n 20 halffabrikaat didgeridoo’s die ik van een Zeeuwse bouwer heb mogen overnemen om af te maken en vervolgens de juiste didgeridoo speler te vinden.

Mondstuk

De didge bevat een zeer solide black-wax mondstuk wat erg fijn speelt. De black-wax is een mengeling van harde en zachte, bruine en zwarte wax soorten. Een soort “geheim recept”. Het resultaat is zeer solide wax, droogt niet uit en kan zelfs tegen een licht stootje.

Beschrijving

Video van geluidsfragment en uitleg over deze didgeridoo

 

Ontvang mijn nieuwsbrief met Tips, Didges & Datjes! 🤙

Ik houd je graag op de hoogte van mijn laatste nieuws! Ontvang tips en nieuwe data van workshops en events. Maximaal vier keer per jaar.