Didgeridoo Men’s Business

 850,00

Men’s Business

Men’s Business is een onwijs mooie en originele Eucalyptus Didgeridoo uit Australië. Gemaakt en getekend in 2004 door Didgeridoo bouwer Lewis Burns. Zie onderaan deze pagina voor meer info over hem en tevens video’s van zijn spel.

Diep origineel strak geluid. Getuned op 100% D2 (bij 432Hz). Een zuivere toon. Degelijke eucalyptus didge uit Australië die er ook mag zijn om zijn uiterlijk. Extra bijzonder vanwege zijn maker, waardoor het tevens een collectors item kan zijn of worden.

Zowel geschikt voor beginners als voor gevorderden. Onderstaand een geluidsfragment en een video met uitleg over deze didgeridoo.

Geluidsfragment en video volgen.

  • Houtsoort Eucalyptus
  • Herkomst Australië
  • Toonhoogte  D2 (bij 432 Hz)
  • Gewicht 2,750 kg
  • Lengte 131 cm
  • Dikte onderkant buitenzijde: 7,5, binnenzijde 5 cm
  • Dikte bovenkant buitenzijde: 6,5 cm
  • Mondstuk variabel ca 27 mm

 

Deze didgeridoo heeft zijn eigen Aboriginal Dreamtime kaart “Men’s Business”. De kaart en bijhorende tekst worden meegeleverd.

Afwerking

De binnenzijde is afgewerkt met harde lak op epoxy basis. Ook de buitenzijde is hiermee behandeld door mij, met name om de mooie onderkant te beschermen en in tact te houden. Hierdoor heeft ie ook wat glans gekregen.

Erg mooi bewerkt met aboriginal art. Aan de onderzijde is de buitenkant van de originele boom helemaal in tact. Prachtig.

Herkomst

Geïmporteerd vanuit Australië.

Mondstuk

De didge bevat een zeer solide black-wax mondstuk wat erg fijn speelt. De black-wax is een mengeling van harde en zachte, bruine en zwarte wax soorten. Een soort “geheim recept”. Het resultaat is zeer solide wax, droogt niet uit en kan zelfs tegen een licht stootje.

Beschrijving

Over Lewis Burns

Master aboriginal didgeridoo artist and builder Lewis Burns. Lewis was born in Dubbo, New South Wales, where he lived on the Talbragar Aboriginal Reserve with his family during his youth. He is from the Wiradjuri Tribe in New South Wales. 

Onderstaande video van Lewis is op YouTube meer dan 5 miljoen keer bekeken:

Zie verder een YouTube video uit 2003. Een jaar voordat hij deze didgeridoo maakte.