Didgeridoo Women’s Wisdom

 450,00

Women’s Wisdom

Women’s Wisdom is een “Deep didge”. Ook wel Ceremonie didgeridoo genoemd. Dit vanwege de lengte, grote inhoud, dunne wand (ca 5mm) en geen vernauwingen. Resultaat is een diepe pure zuivere aardse galmende klank. Zie ook het bijhorende YouTube geluidsfragment.

  • Houtsoort is Nederlandse Iep.
  • Toonhoogte is C#2
  • Frequentie 63Hz in de lage tonen
  • Gewicht 1,5 kg (extreem licht en dunne wand)
  • Lengte 149 cm.
  • Dikte onder 10,5 cm, boven 6 cm
  • Mondstuk variabel ca 29 mm

 

Deze didgeridoo heeft zijn eigen Aboriginal Dreamtime kaart “Women’s Wisdom”. De kaart en bijhorende tekst worden meegeleverd.

Afwerking

Puur en mild afgewerkt. Er zijn zeer dunne laklagen gebruikt zijn. Voor zowel de binnenkant als de buitenkant. De binnenkant is twee keer gelakt voor de hygiëne en het geluid. De buitenkant is mat gelakt, puur voor bescherming van het hout, maar eigenlijk niet te zien. Voor je gevoel heb je onbehandeld puur hout in je handen.

Herkomst

Gemaakt van een Nederlandse Zeeuwse Iep. Jaren gedroogd, nauwkeurig gesplitst (naad is nagenoeg niet zichtbaar) en vervolgens met traditioneel handgereedschap uitgehold. Een zeer lichte didgeridoo voor dit formaat (zie bovenstaand). Luister het geluidsfragment om te voelen of deze bij je past.

Deze didgeridoo komt uit een serie van zo’n 20 halffabrikaat didgeridoo’s die ik van een Zeeuwse bouwer heb mogen overnemen om af te maken en vervolgens de juiste didgeridoo speler te vinden.

Mondstuk

De didge bevat een zeer solide black-wax mondstuk wat erg fijn speelt. De black-wax is een mengeling van harde en zachte, bruine en zwarte wax soorten. Een soort “geheim recept”. Het resultaat is zeer solide wax, droogt niet uit en kan zelfs tegen een licht stootje.

Deze didgeridoo kopen

De didgeridoo is zowel online te koop als op locatie in Vianen. Het is belangrijk dat je de juiste didgeridoo koopt. Een didgeridoo is een instrument met een ziel. Elke didgeridoo voelt anders en is anders. Mijn advies is dan ook om bij mij op locatie te komen testen. Ben je echter overtuigd van de foto’s, het geluidsfragment en de video met uitleg? Dan is online aankopen prima, zeker als je wat verder weg woont. De verzendkosten bedragen €25,00.

Extra informatie

Toonsoort

C

Materiaal

Zeeuwse Iep